Chokladtryffel med smak av hallon och lakrits


Tryffel: Ca 45 bitar:
150 gram mörk choklad, 70 %
0.5 dl florsocker
1 dl grädde
150 gram hallon
50 gram turkisk peppar
100 gram rumsvarmt smör

Toppa med:
100 gram mörk choklad  - smält
Strössel
Flingsalt
Gör så här:
Dela chokladen i små bitar och blanda ner florsockret.
Passera hallonen i en nätsil så att alla kärnor försvinner. Krossa godiset i en mortel.
Koka upp grädden. Lägg ner smaksättningen i kastrullen och värm tills allt smält.
Häll grädden över chokladen och rör till en jämn smet.
Lägg ner smöret och vispa jämnt med en elvisp.
Låt svalna i kylen minst 1 timma.
Bitar: Lägg smeten i en liten form innan du ställer in i kylen. OBS! Smörpapper i botten! Låt stå i kyl några timmar. Skär sedan små bitar som doppas i smält choklad.
Bollar: Forma bollar av den kylda smeten.
Toppa med strössel eller salt.

Kommentarer
Postat av: Jojohanna

Beroendeframkallande! Det kan inte bara vara igår jag åt några .. ehhh... få... Inte många :)

2011-04-18 @ 23:23:26
URL: http://skynda.blogspot.com
Postat av: Anonym

Det finns fler kvar som ligger här och väntar på att ätas upp:)

2011-04-18 @ 23:45:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0