Påskmiddag hos Brandelius - med ett s på slutet.

Jag hade turen att få hänga med familjen Brandelius på påskafton.
Mycket mat, vin, prat och skratt :) Helene hade fixat massor av god mat och jag tog med mig en dessert - halloncheesecake.

Halloncheesecake

Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning 1:
450 g philadelphiaost
200 g osockrade hallon
3 ägg
1,3 dl strösocker
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i botten av en form med löstagbar botten. Grädda ca 10 min.
Mixa fyllning 1 i en matberedare och häll i formen. Grädda 25-30 min i nedre delen av ugnen.
Blanda fyllning 2 och bred över kakan. Grädda kakan 5 min och låt svalna. Servera med hallon.
Skaldjurstårta
Scampi




Kommentarer
Postat av: Heléne

Halloncheesecaken utnämns härmed till godaste efterrätten EVER!

2011-04-25 @ 14:03:22
Postat av: Anki

Haha, ja den var ju faktiskt GRYM! :)

2011-04-27 @ 10:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0