Pecanpaj

Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
3 msk vatten

Fyllning
125 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150-200 g pecannötter (grovt hackade)

Blanda pajdegen och tryck ut i en pajform. Förgrädda ca tio minuter i 200 grader.

Koka upp smör, socker, sirap, vetmjöl, och salt och låt det sjuda i några minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur eller kallare. Rör ner nötter, vaniljsocker och äggen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ca 35-40 minuter i 175 grader.

Låt stå kallt, gärna över natten. Serveras gärna med glass eller vispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0